DİSK Genel İş Sendikası İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Çalışan İşçiler Adına Grev Kararı Aldı

DİSK Genel İş Sendikası İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Çalışan  İşçiler Adına Grev Kararı Aldı
DİSK Genel İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Sendika, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan  3300 üye işçi adına grev kararı aldı.

Genel İş Sendikası'nın grev kararına destek veren  sendika üyesi binlerce işçi, İzmir Büyükşehir Belediyesi 'ni protesto etti. "Toplu sözleşmelerimiz için yürüyoruz" pankartı taşıyan üye işçiler; "Sadaka değil toplu sözleşme", "Sözleşme hakkımız grev silahımız", "İş emek yoksa barışta yok" sloganları atarak İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüdü.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı yaptığı açıklamada, "Şubat ayında bu yana belediyeyle toplu sözleşmelerle ilgili yaptığımız görüşmelerde hiç bir sonuç alınamamış. 12 Haziran'dan bu yana İZENERJİ ve İZELMAN şirketleri olarak grev kararı vermiş bulunuyoruz. Adım adım greve doğru giderken yıllardır hizmet verdiğimiz İzmir halkının mağdur olmaması için belediyeyi adım atmaya çağırıyoruz. Bizler belediye önünde her zaman olmaya ve hakkımız olanı alıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM