Yatağan İşçileri Türk iş Genel Merkezini İşgal Etti

Yatağan İşçileri Türk iş Genel Merkezini İşgal Etti
Ankara'da özelleştirmelere karşı eylem yapan Türkiye Maden-İş Sendikası üyesi 90 Yatağan işçisi Türk İş Genel Merkezi'ni  işgal etti. Eylemci işçiler Türk İş Genel Başkanı'nın odasına çıktı.

Termik santrallerin ve maden ocaklarının özelleştirilmesine karşı aylardır Ankara'da Özelleştirme İdaresi önünde eylem yapan  işçiler sonuç alana kadar Türk-İş Genel Merkezi'ni terk etmeyeceklerini açıladı.

Türkiye Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, çalmadık kapı kalmadığını, siyasi iktidardan da net bir cevap alamadıklarını söyledi. İşçilerin bu noktadan sonra masaya yumruğunu vurup sonuç almak istediklerini vurgulayan Girgin, "Artık bu noktadan sonra Türk-İş ağırlığını göstermelidir. İşçiler sonuç alıncaya kadar buradan ayrılmayacaklarını söylüyorlar." dedi.

Türk-İş'in sonuç alamaya gücü var
Girgin, "İşçilerimiz Türk-İş'in sonuç alamaya gücü var diyor. Bütün kanallar kapandı. İşçilerimiz artık Türk-İş'in öncülüğünde ortak bir tavır ile sonuç almak istiyorlar. İşçinin evinde huzur kalmadı, 2 aydan beri Ankara'dalar. Soma katliamından sonrada bir kez daha görüldü ki özelleştirmenin sömürü ve cinayet olduğu görüldü. Soma'da yandık, Milas ve Yatağan'da yanmayacak" diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM