Yol İş Sendikası Kayseri İl Özel İdaresi'nde Greve Gidiyor


YOL-İŞ, KAYSERİ İL ÖZEL İDARESİ'NDE GREVE GİDİYOR


TÜRKİYE YOL-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI RAMAZAN AĞAR, YAŞANAN OLUMSUZLUKLAR NEDENİYLE KAYSERİ İL ÖZEL İDARESİ’NDE “GREV KARARI” ALINDIĞINI AÇIKLADI


AĞAR'ın açıklaması şöyledir:

"Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü kapatıldıktan sonra, burada çalışan işçiler, İstanbul ve Kocaeli dışında İl Özel İdarelerine devredildi.

Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü zamanında bu kurumda çalışan üyelerimiz için tek bir toplu iş sözleşmesi imzalanırken, karşımıza 79 işveren çıktı. Ayrı ayrı imzalanacak 79 toplu iş sözleşmesinin bazı sorunlar yaratacağı ve dengelerin bozulacağı varsayımıyla hareket ettik. 79 ilimizin 78’indeki İl Özel İdaresinin tümü Kamu İşverenleri Sendikasına (TÜHİS) üye oldu. Kayseri İl Özel İdaresi TÜHİS’ e üye olmadı.

Türkiye YOL-İŞ Sendikası, İl Özel İdarelerinde toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkili tek sendikadır. Türkiye YOL-İŞ Sendikası olarak 78 ilde, her il adına ayrı ayrı imzalanan ve uygulanan toplu iş sözleşmesinin Kayseri İl Özel İdaresi’nde uygulanmasını istiyoruz.

Ancak, Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, başına buyruk hareket etmeyi alışkanlık haline getirmiştir. Genel Sekreter, kendisini yasaların ve yürürlükte bulunan mevzuatın üstünde görmektedir. Hiç bir zaman anlaşmadan, uzlaşmadan yana tek bir adım bile atmamıştır.

Genel Sekreter, usulsüz görevlendirmeler yapmaktadır. İşçi arkadaşlarımıza yıllardan beri baskı uygulamaktadır. Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, çalışanlarına farklı muamele yapmaktadır.

2009-2011 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bugüne kadar anlaşma sağlanamadı. Görüşmeler sürecinde olsun, arabuluculuk aşamasında olsun, Genel Sekreter sürekli olarak olumsuz tavır sergilemiştir.

Yaşanan tüm bu olumsuzluklar nedeniyle Kayseri İl Özel İdaresi işyerinde “Grev Kararı” aldık.

Yasal süreç devam etmektedir. Bu süreç içerisinde miting dahil, çeşitli eylemler yapacağız.

Kayseri halkının bir parçası olarak yol, köprü, menfez yapan, asfalt döken, kar mücadelesi veren, su götüren, kanalizasyon hizmetleri yapan İl Özel İdaresi işçilerine Kayseri halkının destek vereceğine inanıyoruz."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM