Kamu Toplu İş Sözleşmeleri İçin Hükümetle Görüşme 2 Haziran 2011 Trabzon'da


Kamu Sözleşmeleri İçin Görüşme 2 Haziran'da Trabzon'da
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Kumlu, açıklamasında şunlara yer verdi:

“TÜRK-İŞ’e üye sendikalar, kamu kesiminde yürürlük tarihleri çoğunlukla Ocak, Şubat ve Mart ayları olmak üzere yerel yönetimler hariç 101 işyeri/işletmede çalışan 230 bin işçi ile ilgili toplu iş sözleşmesi görüşmelerine 2011 Ocak ayından itibaren başlamıştır. TÜRK-İŞ her dönem olduğu gibi bu dönemde de kamuda örgütlü sendikalardan oluşan Kamu Kesimi Koordinasyon Kurulu’nu oluşturmuş, Koordinasyon Kurulu, düşük ücretlerin iyileştirilmesi, ücretlerin enflasyona yenik düşürülmemesi, refahtan pay alınması ve vergi kayıplarının giderilmesi konuları üzerinde görüşünü belirlemiştir.

TÜRK-İŞ, kamu kesimi toplu iş sözleşmelerinin genel seçimler öncesinde imzalanabilmesi için son iki ay içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile defalarca görüşmede bulunmuş, ancak Hükümetten sözleşmelere ilişkin bir teklif gelmediği için bu görüşmeler kamuoyu ile paylaşılmamıştır.

Görüşmelere 2 Haziran 2011 tarihinde saat 10.30’da Trabzon’da, TÜRK-İŞ Trabzon İl Temsilciliğinde devam edilecektir. Bu görüşme, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu arasında gerçekleşecektir.

TÜRK-İŞ ile Hükümet arasında imzalanacak çerçeve protokol, 230 bin işçiyi kapsasa da sözleşmeler aileleriyle birlikte yaklaşık 1 milyon kişiyi ilgilendirmektedir.

Hükümetin vergi olumsuzluğunu giderecek, işçiyi memnun edecek bir zam oranıyla masaya gelmesi, seçim öncesinde ülkemizde yaşanan gerginlikler üzerinde pozitif bir etki yaratacaktır. Dileğimiz, sözleşme sürecinin karşılıklı anlayış içinde, mağduriyetleri giderebilecek bir şekilde seçimlerden önce sonlandırılmasıdır.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar