Ankara'da 1 Mayıs Kolej Meydanı'nda kutlanacak

Ankara'da 1 Mayıs Kolej Meydanı'nda kutlanacak
TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, TMMOB ve Tabip Odası, 1 Mayıs'ı Ankara'da birlikte kutlama kararı aldı. Ankara 1 Mayıs Tertip Komitesi, Sıhhiye Meydanı'nın Ankara Valiliği tarafından yasaklanması nedeniyle 1 Mayıs'ın  Kolej Meydanı'nda kutlanacağını açıkladı.

Ankara 1 Mayıs Tertip Komitesi, Mülkiyeliler Birliği'nde yaptığı basın toplantısında, Ankara'da kutlanacak 1 Mayıs programını açıklandı. Tertip Komitesi adına basın açıklamasını KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fevzi Yılmaz yaptı.

Sıhhiye Meydanı'nın Ankara halkına yasaklanmasının anlaşılır olmadığını söyleyen Yılmaz, "Bu yıl Ankara'da 1 Mayıs tüm işçi ve emekçilere tarihi bir sorumluluk yüklüyor. 10 Ekim 'Emek, Barış, Demokrasi' Mitingi'ne yönelik Ankara katliamından sonraki ilk 1 Mayıs olması sorumluluğumuzu artırdı. Daha sonraki günlerde 17 Şubat ve 13 Mart'ta patlayan bombalar hayatını kaybeden onlarca kişi ve sokağa çıkamaz hale gelen milyonlar. Güvenlik politikaları adına emekçilere alanların yasaklandığı baskı şiddet politikaların arttığı koşullarda 1 Mayıs daha da önemlidir." dedi.

1 Mayıs'ta işçilerin ve emekçilerin saat 13.00'de Kolej Meydanı'nda toplanacağını belirten  Yılmaz, işçi ve emekçileri 1 Mayıs'a katılmaya çağırdı.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM