TEKEL işçileri artık ölümüne süresiz açlık grevinde

TEKEL işçilerinin 53 gündür sürdürdükleri direniş bugün yeni bir boyut kazandı. Artık süresiz açlık grevindeler. 200’e yakın işçi bugün itibariyle TÜRK-İŞ Genel Merkezindeki toplantı salonunda süresiz açlık grevine başladı.
Süresiz açlık grevine başlayan işçiler salona girerken; “ölmek var dönmek yok”, “her yer TEKEL her yer direniş” şeklinde sloganlar atarak kararlılıklarını ortaya koydular.

Çaresizliğin çaresi “açlık grevi” 

Tek Gıda İş Sendikası Genel Sekreteri Macit Amaç, yaptığı açıklamada; “bizler açlık grevini tasvip etmiyoruz, fakat çaresizliğn çaresi olarak bu yolu seçtik” dedi.

Amaç; Recep T. Erdoğan’ın dün televizyonlarda yaptığı “ 6 bin kişi hesabına yatan kıdem ve ihbar tazminatını çekti” yönündeki açıklamasınında doğruyu yansıtmadığını söyledi. İlgili bankayla iletişime geçtiklerini ve bankanın işgüzarlık yaparak hesaplardaki paraları fon hesabına aktardığını söyleyen Amaç, “Mudilerin hesaplarının gizli olması gerekir, banka yönetimi ve onlara emir verenler suç işlemiştir” dedi . Bankanın heasaplara el koyamayacağını belirten Amaç, bu konuyla ilgili hukuki yollara başvurulacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Tekel işçilerinin eylemiyle ilgili sözlerine tepki gösteren Amaç, ''Sayın Başbakan'ın rotası değişmiş. Bir gün bizi kardeş yapıyor, bir gün düşman. Tekel işçisi bu ülkenin vatandaşı, seçmeni değilse, 72 milyonun içinde sayılmıyorsa çıksın açıkça söylesin. 'Siz bu ülkenin vatandaşı değilsiniz' desin. Biz de ne olduğumuzu bilelim. Bizler üç günlük açlık grevine bugün son veriyoruz. İkinci grup arkadaşımız gelen yoğun talep üzerine süresiz açlık grevi yapacak.” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM