Facebook'ta Başbakan Erdoğan'ı Eleştiren Öğtermen Görevden Alındı

"Görevden uzaklaştırma tahammülsüzlük göstergesi"

Eğitim-Sen, öğretmenin sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiği için görevinden alınmasını eleştiriye tahammülsüzlük olarak nitelendirdi. Eğitim-Sen, "Öğretmenin açığa alınması iktidar yanlılarının kendileri gibi düşünmeyenlere nasıl baktığının somut örneğidir" dedi.

Ankara - Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası(Eğitim-Sen) yaptığı yazılı açıklamada bir öğretmenin sosyal paylaşım sitesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiği için görevinden uzaklaştırılmasını eleştirdi.

Konunun ne olduğunun anlaşılmadan öğretmenin açığa alındığını öne süren Eğitim-Sen, "Şikayetin hangi amaçla ve niçin yapıldığını, iktidar yanlılarının kendileri gibi düşünmeyenlere nasıl baktığını gösteren somut bir örnektir. Sözleşmeli öğretmenin görevden uzaklaştırılması, iktidarın eleştiriye tahammülü olmadığının, AKP'nin 'ileri demokrasi'sinin nasıl bir şey olduğunun görülmesi açısından ayrıca öğretici olmuştur" dedi.


"Telefon ile konuşuren çekiniyoruz"

Öğretmenin görevinden uzaklaştırılmasını "Eleştiriye tahammülsüzlük örneği" olarak tanımlayan Eğitim-Sen, insanların artık telefonda dahi konuşmaktan çekinir hale geldiğini savundu. Konuyla ilgili olarak hukuksal süreç başlatıldığı kaydedilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Türkiye'yi kelimenin tam anlamıyla 24 saat gözetlenen ve denetlenen bir açık cezaevine çevirmeye çalışanların bu tür baskıcı yaklaşımlarının giderek artıyor olması endişe vericidir. Hükümetin kendi yarattığı siyasi gerginliğin sonucunda, öğretmenin hislerini kişisel sayfasında yazmasından dolayı görevden uzaklaştırması ve idarenin özel hayatın gizliliği ilkesini hiçe sayarak vermiş olduğu bu karar, yanlış ve hukuk dışıdır. Bu nedenle görevden alma işlemi bir an önce sona erdirilmeli, öğretmenin özlük haklarının gecikmeden ödenerek yaşadığı mağduriyet ortadan kaldırılmalıdır." ANKA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM