KESK/Çocuklar Kreşe Anne Ve Babalar İşe

Çocuklar Kreşe, Ebeveynler İşe!

Tüm illerde "Çocuklar kreşe, ebeveynler işe!" talebi etrafında KESK şubeler platformları tarafından basın açıklamaları yapıldı. Basın Açıklaması tam metni.

İSTANBUL- Eğitim-Sen'liler, ebeveyn izni ve kreş hakkı için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Kamu emekçilerinin çocuklarıyla birlikte katıldığı eylemde "Ebeveynler işe, çocuklar kreşe" pankartının açılırken sık sık "Çocuklarımıza kreş hakkı istiyoruz" ve "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganları atıldı. Açıklamayı okuyan Eğitim Sen 8 Nolu Şube Başkanı Hatun İldemir, kamu emekçilerinin bugün çocuklarıyla işbaşı yaptığını belirterek, 2 gündür işyerlerinde işyeri yönetimlerine kreş taleplerini dile getiren dilekçeler verdiklerini söyledi. Yetkililere seslenen İldemir, "haklarımızın takipçisiyiz. Yakanızı bırakmayacağız" dedi.
Kreş hakkı için SES üyeleri Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik binası önünde de basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada kreş hakkı için talepler dile getirildi.

ANKARA- KESK üyesi tüm kamu emekçileri, "Ebeveynler işe, çocuklar kreşe" kampanyası çerçevesinde bugün tüm Türkiye'de çocuklarıyla birlikte işbaşı yaptı. Başbakanlık önünde açıklama yaparak, kampanyanın startını veren KESK'liler, kreş ve ebeveyn izninin emekçilerin temel hakkı olduğunu belirtti.

KESK yönetici ve üyeleri, "Ebeveynler işe, çocuklar kreşe" kampanyası çerçevesinde Güvenpark'tan Başbakanlık'a yürüyerek, burada basın açıklaması yaptı. Açıklama yapan Tüm Bel-Sen Ankara 2 No'lu Şube Yöneticisi Satı Buruncu Çalı, bugün Türkiye'de tüm kamu emekçilerinin çocuklarıyla birlikte işbaşı yaptığını kaydetti. İki gündür bulundukları işyerlerinde işyeri yönetimlerine kreş taleplerini ilettiklerini ifade eden Çalı, bu eylemlerin amacının bir kez daha temel haklarını elde etmek olduğunu söyledi. Kreş ve ebeveyn izninin emekçilerin temel haklarından olduğunu kaydeden Çalı, devletin bu konuda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmemesi nedeniyle milyonlarca çalışanın mağdur olduğunun altını çizdi. Çalı, "Devletin bu hak gaspının bir başka vahim sonucu da birçok annenin çocuk bakımı gibi çağdaş dünyanın artık bir sorun olarak görmediği bir nedenle çalışma yaşamından ayrılarak eve hapsolmasıdır" dedi.

DİYARBAKIR- Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi, AZC Plaza önünde yaptığı basın açıklamasında Kreş ve ebeveyn izin haklarını istedi. "Kreş ve Ebeveyn izin haklarımı istiyorum" pankartının açıldığı açıklamada, "Sağlıklı bebeklere güzel bir gelecek için", "Doğum sonrası 24 hafta izin hakkımızı istiyoruz", "Vardiyalı çalışanlar için ücretsiz kreş", "Çocuk istismarına son", "İş yerlerimizde ücretsiz kreş istiyoruz" ve "6 ay bebeğimin süt hakkına dokunma" dövizleri taşındı. Açıklamayı yapan Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Karahan, Türkiye'de kamu emekçilerinin çocuklarıyla birlikte işbaşı yaptığını belirterek, kreş taleplerinin insanca bir talep olduğunu bunun için mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Devletin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmediğini belirten Karahan, "Milyonlarca çalışan anne ya da baba ya aile büyüklerinden hısım akrabadan destek almak ya da ücretli bakıcı ve özel kreşlerden hizmet almak ikilemi içindedir. Devletin bu hak gaspının bir başka vahim sonucu da birçok annenin çocuk bakımı çağdaş dünyanın artık bir sorun olarak görmediği bir nedenle çalışma yaşamından ayrılarak eve hapsolmasıdır" dedi.
Karahan yaptığı açıklamada, şu taleplerde bulundu, "Kapatılan kreşler ihtiyaçlar göz önüne alınarak tekrar açılmalıdır. 0-6 yaş grubu çocuklar için en az 50 çalışanın bulunduğu işyerlerinde ve 50'den az çalışanın bulunduğu iş yerleri için çalışma alanına yakın ortak bebek bakım üniteleri ve kreşler açılmalıdır. Bu hizmet bütün çalışma alanlarına verilmeli ve kreşlerde yeterli sayıda uzman personel bulundurulmalıdır."

ADANA- KESK Adana Şubeler Platformu, Adliye Sarayı önünde yaptığı basın açıklamasına çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada, "Çocuklar kreşe, ebeveynler işe" dövizleri açılarak sık sık "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Sağlıklı toplum, sağlıklı çocuklar", "Kadın erkek el ele mücadeleye" sloganları atıldı. KESK Adana Şubeler Platformu adına basın açıklamasını okuyan Güven Boğa, kreş ve ebeveyn izninin emekçilerin temel hakkı olduğunu söyleyerek, devletin bu hakkı gasp ettiğini belirtti. 0-6 yaş okul öncesi döneminin çocukların ruhsal, bedensel ve zihinsel gelişmelerinin en hız olduğunu sözlerine ekleyen Boğa, tüm çocukların bu dönemde desteklenmesi, okul öncesi eğitimden yararlanması gerektiğinin altını çizdi. Taleplerini dile getiren Boğa, kapatılan kreşlerin, ihtiyaçlar göz önüne alınarak tekrar açılmasını, 0-6 yaş grubu çocuklar için en az 50 çalışanın bulunduğu işyerlerinde ve 50'den az çalışan bulunduğu işyerleri için çalışma alanın yakın ortak bebek bakım ünitelerin ve kreşlerin açılmasını istedi. Boğa, "Doğum izni sürelerinin bitiminden çocuğun ilköğretime başlayacağı süreye kadar geçen sür ebeveynlerin 6 ay dönüşümlü olarak kullanabilecekleri 2 yıl ücretli ebeveyn izni hakkı olmalıdır" dedi.

MANİSA- Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi önünde basın açıklaması yapan KESK'liler kreş ve ebeveyn hakkının yanı sıra sağlık sistemine yönelik eleştirilerini dile getirdiler. Sağlık ve Soayal Hizmet Emekçileri Sendikası SES Manisa Şubesi Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi önünde kreş ve ebeveyn hakları, mesai saatlerinin uzatılması ve parasız sağlık hakkı için basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını SES Manisa Şube adına Şube Başkanı Zeynel Aibidin KAPLAN okudu. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı açıklamada sık sık "Emekçiler işe, çocuklar kreşe, sağlık haktır satılamaz, fazla çalışmak istemiyoruz, direne direne kazanacağız" gibi sloganlar atıldı.

BURSA- KESK şubeler platformunun Setbaşı ilköğretim Okulu'nda yaptığı basın açıklamasında kreş ve ebeveyn izni talebi dile getirildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM