Yol İş/Kaliteli Kamu Hizmetleri Kaliteli Yaşam Konferansı

Kaliteli Kamu Hizmetleri - Kaliteli Yaşam
176 milyona yakın kamu işçisini temsilen 400 delegenin katıldığı “Kaliteli Kamu Hizmetleri İçin Küresel Gündem” başlıklı konferans 12 - 14 Ekim 2010 tarihlerinde Cenevre’de gerçekleştirildi. Konferansa “Kaliteli Kamu Hizmetleri, Kaliteli Yaşam” ilkesi damgasını vurdu. Geçtiğimiz hafta oturumlar dahilinde görüşülecek ana başlıklara yer verdiğimiz konferansın sonuç bildirisini aşağıda bulabilirsiniz.

Kamu hizmetlerine yönelik kesintilerin yaygınlaştığı şu günlerde, özel sektör ve kamu sektörü sendika liderleri, yerel yönetim temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları; birlikte hareket etmek, ekonomik krizin aşılmasında kilit rol oynayan ve adil vergi sistemleriyle desteklenen, barışçıl, eşitlikçi, demokratik ve ekolojik sürdürülebilirlik arz eden toplumlar inşa etmede önemli rol oynayan kaliteli kamu hizmetlerine yatırımı teşvik etmek için eşi benzeri görülmemiş bir kararlılık ortaya koydular.

İsviçre’nin Cenevre kentinde bu hafta gerçekleştirilen uluslararası “Kaliteli Kamu Hizmetleri - Şimdi Harekete Geçme Zamanı!” başlıklı konferansın katılımcıları “dönüşüm, geleceğimizdir” sloganını benimsediler. 400 delegenin katıldığı konferansa ev sahipliği yapan Küresel Sendikalar Konseyi, kaliteli kamu hizmetlerinin yerel, ülkesel ve uluslararası alanda teşvik edilmesi için gündem ve bildirge çerçevesinde biçimlenen geniş ölçekli bir küresel kampanyanın başlatılacağını duyurdu. Küresel Sendikalar Konseyi 176 milyondan fazla kadın ve erkek işçiyi temsil ediyor.

Küresel Sendikalar Konseyi (CGU) Başkanı Aidan White konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Bu konferans, sendikal harekete, tüm bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek adına tarihsel sorumluluğunu ileriye taşımak, sınır ötesi sosyal koalisyonlarla birlikte çalışmak ve sosyal değişim için öncü güç rolü üstlenmek için bir çağrıdır. Kaybedecek zamanımız yok”.

Kamu Hizmetleri Enternasyoneli Genel Sekreteri Peter Waldorff konuşmasında, yürütülen kampanyanın, hükümetlerin kamu hizmetlerinde kesintilere giderken ve sonuçlarını umursamaz biçimde toplu sözleşme hükümlerini işlemez hale getirirken, sendikalar ve sendikal çevreler, sürdürülebilir bir dünya ve herkes için sosyal koruma sağlanması hedefiyle yeni stratejiler geliştirmekte olduğuna vurgu yaptı. “Şimdi harekete geçme zamanıdır!”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM