Tez Koop İş Sendikasında Neler Oluyor İstanbul 2 Nolu Şubenin Kapıları Neden Kırıldı

Tez Koop-İş Genel Merkezine İsyan Büyüyor

TEZ KOOP-İŞ GENEL MERKEZİNİN, İSTANBUL 2 NOLU ŞUBEYİ TASFİYE ETMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ!
03.11.2010
27-28 Ekim tarihinde Ankara’da yapılan Tez Koop-İş Sendikası Başkanlar Kurulu yayınladığı Sonuç Bildirisinde, şube yönetim kurulunu ve şube başkanını hedef alan, maksatlı ve yanlış açıklamalarda bulunmuştur.

Konuyla ilgili açıklamamız aşağıdadır.

Tez Koop-İş 2 Nolu Şube Yönetim Kurulu
Şube Başkanı
Hulusi Uğurcan

Basın ve Kamuoyunun Dikkatine
2 Nolu Şubenin tüzel kişiliği genel merkez tarafından yasadışı biçimde inkâr edilmektedir. Şubemizin resmi kayıtlarda varlığı kabul edilirken; yeri, adresi belli olmasına ve Tez Koop-İş dergisinin arka kapağında şube olarak belirtilmesine rağmen, Başkanlar Kuruluna davet edilmemiştir. 2 Nolu Şubenin tüzel kişiliği Genel Merkez tarafından bir yandan yok sayılmakta diğer yandan gazete ilanlarında varlığı kabul edilmektedir.
2 Kasım 2010 tarihli Evrensel Gazetesinin ilan sayfamızda şubemizin Mecidiyeköy’den Bostancı’ya taşınacağına dair gazete ilanı verilmiştir.
İstanbul 2 Nolu Şubenin içinin boşaltılarak, üyeleri sendikamızın ana tüzüğüne, sendikalar yasasına, mahkeme kararlarına rağmen, usulsüz olarak atama yoluyla kurulan 5 Nolu Şubeye kasıtlı olarak aktarılmıştır. 5 Nolu şubenin gerçekte üyesi yoktur. 2 Nolu şube hayattayken içinin boşaltılması ise, tam bir yolsuzluk örneğidir; sendikal demokrasinin yok edildiğinin kanıtıdır.
2 Nolu Şubenin tasfiye edilerek ortadan kaldırılmaya çalışılmasının birinci nedeni, atama şube başkanına maaş, yolluk, ödenek vermektir. Tasfiyenin ikinci nedeni genel merkezin bürokratik yapısına, yolsuzluklarına ve usulsüzlüklerine itiraz etmiş olmamızdır. Tasfiyenin  üçüncü nedeni ise, genel merkezin muhalefete ve sendika içi demokrasiye tahammülsüzlüğüdür.
2 Nolu Şube Tez Koop-İş Genel Merkezinin yayın organının arka sayfasındaki listede adres ve telefonuyla kayıtlıdır. Aynı adres ve telefon numaraları 5 Nolu Şubeye de verilerek sahtekârlık yapılmaktadır.
2 Nolu Şubenin yönetim kurulu ve üyeleri her türlü engellemeye, baskıya, yasadışı muameleye karşın görevinin başındadır, sendika şubesi olarak üyelerine karşı görevinin yapmakta, temsilcileriyle, delegeleriyle varlığını sürdürmektedir. Bir tek üye bile 2 Nolu şubeden 5 Nolu şubeye geçmek gibi bir talep ya da irade beyanında bulunmamıştır. Zaten üyeye de sorulmamıştır.
Buna rağmen Tez Koop-İş Genel Merkezi Başkanlar Kurulu sonuç bildirisinde yasadışı iş ve işlemlerini sürdürmekte ve şöyle demektedir: “Sendikamızla hukuki ve fiili hiçbir ilişkisi bulunmayan bir şahsın yanındaki birkaç kişiyle birlikte şubemize ve şube yöneticilerimize yönelik bu çirkin saldırıları hukuki yollardan karşılığını bulacaktır”. Mahkeme kararlarını uygulamayan, 2 Nolu şube başkanını görevine iade etmeyen, üyenin kararına saygı göstermeyen bizzat genel merkezdir.
Öyleyse “Yasaların kendisine vermediği yetkiyi kullanarak sendikal görevleri ilelebet kendisine ait bir saltanatmış gibi gören” kimdir? 2 Nolu şube mi, genel merkez mi
Sonuç bildirisinde “sendikal terbiyeyi aşarak şiddet ve cebir ile şubemizde kendisine bir pozisyon yaratmaya çalışan bu kişilere karşı sendikal kurullarımızda gerekli cevap verilecektir” denilirken, sormamız gerekir: 2 Nolu şubenin kapılarını, kilidini kırarak içeri giren genel merkez yöneticileri değil midir? Genel Sekreter Hakan Bozkurt ile Eğitim Sekreteri Haydar Özdemiroğlu değil midir? Karar defterlerini, bilgisayar belleğini, kapı kilit göbeğini çalıp gidenler onlar değil mi?
Aynı bildiride “Bu kişilerin basın yayın organlarına servis ettikleri yanlış ve tahrik edici iddialar da yargı makamları önünde sonuna kadar takip edilecektir” deniliyor. BirGün gazetesinde genel başkanın taşeron aile şirketinin varlığının kamuoyuna açıklanmasından söz ediliyor olmalı. Bir kez daha tekrar ediyoruz: Tez Koop-İş Genel Başkanı aile şirketiyle birlikte taşeron işverenidir!
Bir kez daha soruyoruz: 5 Nolu şubenin 1 Mayıs ile 31 Ağustos 2009 tarihleri arasındaki 4 aylık gideri 282 bin TL değil midir? Bu paranın gider makbuzları nerededir? Haksız biçimde alınan hizmet ödeneği Yargıtay kararlarına rağmen neden ödenmiştir? Ayda 6-7 bin TL taksi fişi olabilir mi? 18 bin TL’yi bulan bir yemek gideri olabilir mi?
Genel Merkez ve sahte (taşeron) 5 Nolu Şube ile birlikte bütün yöneticilerin mal varlıkları, şube hesapları, gider pusuluları açıklansın!
2 Nolu şube olarak sendikamıza, üyelerimize sahip çıkacağız, sendika bürokrasisine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. “Kimsenin bundan kuşkusu olmasın”!
Saygılarımızla…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM