AKP Harekete Geçiyor Kıdem Tazminatını Kaldırıyor


HÜKÜMET HAREKETE GEÇİYOR
Kıdem tazminatı pul olacak
Emekçilerin, hayatlarının güvencesi olarak gördükleri kıdem tazminatı konusunda sona gelindiği ortaya çıktı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kıdem tazminatının artık toplu ödenecek bir para olmaktan çıkacağını açıkladı. Sendikaların genel grev nedeni olarak gördükleri kıdem tazminatı, yapılan açıklamalara göre; Bireysel Emeklilik Sistemi üzerinden işleyecek.
AKP hükümeti kıdem tazminatını emekçilerin hiçbir gerekçesini dikkate almadan sonlandırıyor

KIDEM TAZMİNATINA KÜRTAJ
Genel grev nedeni daha önce gündeme gelen kıdem tazminatının kaldırılmasına ya da fona dönüştürülmesine karşın işçi sendikaları konfederasyonları ortak bir tutum geliştirmiş, tartışmalarda görüş beyan etmemiş ve kıdem tazminatının kaldırılmasının genel grev nedeni olacağını açıklamışlardı.

Emekçilerin kızlarının çeyizi, oğullarının askerlik dönüşü yatırımı, hayatlarının güvencesi olarak gördükleri kıdem tazminatı konusunda sona gelindiği ortaya çıktı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kıdem tazminatının artık toplu ödenecek bir para olmaktan çıkacağını açıkladı. İşçi sendikaları konfederasyonlarının kırmızı çizgi, genel grev nedeni olarak gördükleri kıdem tazminatı, yapılan açıklamalara göre, bireysel emeklilik sistemi üzerinden işleyecek.

Babacan, Türkiye Bankalar Birliği’nin 55. Olağan Genel Kurul Toplantısı’ndan sonra açıklamalarda bulundu.
İşgücü piyasası reformlarının artık daha önemli olacağını belirten Ali Babacan, “Bir kıdem tazminatı fonu oluşturulacak. Fon içinde herkesin kendi hesabı ayrı ayrı tutulacak. Tüm çalışanların kendi şahsı adına açılmış bir hesapta kıdem tazminatı birikecek. Şu anda işverenin bir yükümlülüğü olarak birikiyor. Ama çalışanın bir hakkı olarak hesabına yatırıldığında, bu bireysel emeklilik sistemi üzerinden büyük ihtimalle çalışacak, yine tasarruf oranlarının artmasında faydalı olacak diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Kusura bakmayın grev yasak olacak
Babacan, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen havacılık hizmetlerinde grev ve lokavt yasağı getiren kanuna ilişkin de, “Çok doğru bir adım atılmıştır. TBMM bunun gereğini yapmıştır. Aksi halde tek bir işletme, tek bir şirket, tek bir grev olayı yüzünden Türkiye ekonomisine kalıcı zarar verici boyuta işlerin gelmesine asla müsaade etmeyiz. 74 milyonluk ülke burası. 74 milyonun çıkarı söz konusu. 74 milyonun refahını, 74 milyonun gelirini etkileyecek derecede, ekonomide etkisi olacak sektörlerde, kimse kusura bakmayacak, grev yasağı olacak” değerlendirmesinde bulundu. tekgida.org.tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM