Aktif Eğitimciler Sendikası Kuruldu


Cemaat sendika kurdu 
Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Aktif Eğitimciler Sendikası kuruldu. Sendikanın kuruluşu AKP güdümündeki Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen’liler tarafından kepkiyle karşılandı.

Cumhuriyet’in haberine göre; internetteki forumlarda yeni sendikayla ilgili görüşlerini açıklayan öğretmenlerden bazıları, “Cemaat kendi okullarında öğretmenlere ne gibi özlük hakları sağlıyor? Devletin yani MEB’in aynısı. Sırtını hükümete, cemaate yaslayarak sendikacılık olmaz” diye tepki gösterdiler.

23 Mayıs grevi ve toplu sözleşme sonrası…
Aktif Eğitimciler Sendikası, hükümetle kamu emekçileri arasına yapılan toplu sözleşme sürecinin sonlanmasından 14 gün sonra kuruldu. Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin önerdiği yüzde 3,5’luk zam teklifine karşı KESK grev ilan etmiş, Kamu-Sen de greve katılacağını açıklamıştı. Toplu sözleşme 21 Mayıs günü anlaşmazlıkla sonuçlaırken, toplu sözleşmenin son gününe kadar masadan kalkmayan Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen’lilerin tepkisiyle karşılaşmıştı. Memur-Sen, 23 Mayıs’taki greve katılmasa da “Sendikalarımızı serbest bıraktık” açıklaması yapmak zorunda kalmıştı.birgun.net

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM