MESS Grup Toplu İş Sözleşme Görüşmeleri 9 Ocak 2013 Tarihinde Başladı


MESS Grup Toplu İş Sözleşme Görüşmeleri  9 Ocak 2013 Tarihinde Başladı
Metal işkolu toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 9 Ocak 2013 tarihlerinde başladı. 01.09.2012-31.08.2014 yürürlük süreli  toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası  (MESS) arasında sürdürülüyor. 

İmzalanacak toplu iş sözleşmesi 127 şirkette çalışan 95 bin Türk Metal Sendikası işçisini kapsayacak. Grup toplu iş sözleşmesi belirleyici olması nedeniyle toplamda 114 bin metal işçisini ilgilendiriyor. 

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “ 6356 Sayılı Yasa ile ilgili gelişmeler sebebiyle, sözleşme süreci geç başladı. Ancak, biz Türk Metal olarak yetkiler gelir gelmez harekete geçerek, süreci başlattık. Bizim tek hedefimiz, metal işçilerini insanca yaşama şartlarından uzak düşürmeyecek bir sözleşme imzalamaktır. Dileriz, süreç metal işkolu için, metal işçileri ve işverenleri için hayırlı sonuçlar getirir.”

Türk Metal Sendikası ile MESS arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmesinin ikinci oturumu, 21 Ocak 2013 tarihinde yapılacak. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM