Tek Gıda İş Sendikası Kamu Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu'ndan Çekildi

Tek Gıda İş Sendikası Kamu Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu'ndan Çekildi
Tekgıda-İş Sendikası, 2013 Kamu Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu’ndan çekildi. Türk-İş’in hükümet ile  imzalayacağı çerçeve anlaşmayı tanınmayacağını açıkladı.

Türk-İş'e bağlı 19 sendikanın oluşturduğu Kamu Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu’ndan çekilen Tek Gıda İş Sendikası, 12 Eylül darbesi eseri olan kamu protokolü anlaşma protokolünü eleştirerek, "Şekilden öteye geçmeyen, gerçek fonksiyonunu yerine getirmekten uzak kalan bir yapı içinde olmanın işçilerin çıkarları açısından doğru olmayacaktır" denildi.

Tekgıda-lş Sendikası, yaptığı açıklamada, "Hükümet tarafından adeta yandaşlık ya da sempatizanlık ödülü gibi ihsan edilen bu haklar kamu çalışanları açısından ayrımcılığa yol açmıştır. Bu ayrımcılığın en somut örneği, Çaykur'da 4 yıldır toplu sözleşmeden mahrum bırakılan işçilere dayatıldı. Öte yandan yandaş sendikalar Et Balık, Orman Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi çok sayıda kamu işletmesinde ortak sözleşmeye bağlı kalmadı ve ödüllendirildi" 

Açıklamada adaletsizlik ve eşitsizlik vurgulanarak, “Hükümetçe adeta yandaşlık ya da sempatizanlık ödülü gibi ihsan edilen bu haklar kamu çalışanları açısından ayrımcılığa yol açmıştır” denildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM