Tek Gıda İş Sendikası'ndan Mc Donalds Tedarikçisi East Balt İşverenine Çağrı

Tek Gıda İş Sendikası'ndan Mc Donalds Tedarikçisi East Balt İşverenine Çağrı 
Mc Donalds Tedarikçisi East Balt işçileri, Tek Gıda İş Sendikası'nda örgütlendi. Son anda işçilerin sendikaya üyeliğini öğrenen işveren, işçilere gözdağı vermek amacıyla sendika üyesi 8 işçiyi işten çıkarttı.

Konuya ilişkin Tek Gıda İş Sendikası tarafından yapılan açıklama:

MC DONALDS TEDARİKÇİSİ EAST BALT İŞVERENİNE ÇAĞRI
ÜYELERİMİZİ İŞİNE İADE EDİN!
Sendikamızın yeni örgütlendiği Gebze-Çayırova’da kurulu Mc Donalds zincirine ekmek tedariki yapan East Balt Gıda A.Ş.’de çalışan işçiler büyük çoğunlukla TEKGIDA-İŞ’e üye olmuştur.

Sendikamız da toplu iş sözleşmesi yetkisi almak amacıyla, çoğunluk tespiti için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yasal başvurusunu yapmıştır.

Ancak, işçilerinin TEKGIDA-İŞ’te örgütlendiği öğrenen işveren derhal saldırıya geçmiş ve sekiz üyemizi haksız ve gerekçesiz olarak işten çıkarmıştır.

İşten çıkarmanın nedeninin, üyelerimize göz dağı vermek, sendikalaşmaktan vazgeçirmeye çalışmak olduğu açıktır.

İşverenin bu tavrı mevcut Anayasa ve yasalar karşısında suç teşkil etmektedir. İşçilerin hak ve çıkarlarını geliştirmek amacıyla bir işçi sendikasında örgütlenmeleri her şeyden önce anayasal haklarıdır. Sendikalaşma hak ve özgürlüğü hukuk teminatı altındadır.

Sekiz üyemizi işten çıkarmakla işveren hukuk tanımazlığını ilan etmiştir.

TEKGIDA-İŞ olarak işveren yetkililerini uyarıyor ve haksız yere işten çıkarılan üyelerimizi işlerine iade etmeye çağırıyoruz.

Sendikalaşma hak ve özgürlüğünün ihlali anlamına gelen bu tutum devam ettiği takdirde TEKGIDA-İŞ olarak cevabımız meşru zeminde eylemlilik sürecini başlatmak olacaktır.

İşveren yetkililerini sağduyu ve hukuk kuralları içinde davranmaya davet ediyor, aksi takdirde bozulacak iş barışının tek sorumlusunun kendileri olacağı hususunda uyarıyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Kaynak:tekgida.org.tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM