THY'da 29 İşçi Daha İşe İade Davasını Kazandı

THY'da 29 İşçi Daha İşe İade Davasını Kazandı
Grev yasağına karşı eylem yaptıkları gerekçesiyle işte çıkartılan THY işçilerinden 29'u daha işe iade davasını kazandı.

Bakırköy 10. İş Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, bilirkişi  raporunu dikkate alarak 29 işçi için işe iade kararı verdi. İşe iade dilen işçi sayısı toplamda 61 olurken, diğer işçilerin davaları devam ediyor.

Bilirkişi raporunda, "Toplu iş sözleşmesi hükmü uyarınca,  iş kanunu kapsamında olmayan uçucu personelin iş güvencesinden yararlanacağı belirtilmiş ve işveren tarafından mahkemeye gönderilen görüntülerde kanun dışı grev ya da yasa dışı eylem olabilecek hiçbir husus yoktur" denildi.

Raporda ayrıca, işçilerin yaptığı basın açıklamasının Anayasanın 54 ve 90. maddeleri ile ILO sözleşmeleri uyarınca yasa dışı eylemle ilgisi olmadığı, demokratik bir hakkın kullanımı olduğu ifade edilerek, işten çıkarma işleminin hukuka uygun olmadığı, iş sözleşmesinin feshinin geçersiz olduğu kaydedildi.

Hava-İş Sendikası, "Görüldüğü gibi hukuk her yönüyle işten çıkarma işlemini geçersiz kılmıştır. THY A.O. ve THY Teknik A.Ş. işçilerinin geri alınması ile ilgili her çıktığı TV kanalında 'hukuku bekleyeceğiz ona göre karar vereceğiz' diyen THY Yönetim Kurulu Başkanı bu konuda kamuoyu önünde söylediği sözlerin arkasında durmalıdır"  açıklamasını yaptı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM