Tek Gıda İş Üyesi Çaykur İşçileri 20 Nisan'da Greve Çıkıyor

Tek Gıda İş Üyesi Çaykur İşçileri  20 Nisan'da Greve Çıkıyor
Tek Gıda İş Sendikası Çaykur İşçileri adına Kamu İş ile dört aydır sürdürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı almıştı. Tek Gıda İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Çay-Kur işçilerinin 20 Nisan'da greve çıkacağını açıkladı.

58 Çay-Kur işyerinde çalışan sendika üyesi 10 bin işçi toplu iş sözleşmesinde 20 Nisan tarihine kadar anlaşma sağlanamazsa, 20 Nisan günü greve çıkacak.

Tek Gıda İş Genel Başkanı Mustafa Türkel yaptığı açıklamada, anlaşma sağlanamazsa grev silahını kullanmaktan başka çarenin kalmadığını söyledi. Türkel; "5 yıldan beri sendikal haklarımız hukuk dışı bir şekilde gasp edildi, bin 500 sayısı 9 bin sayısından çok gösterildi. Sendikamız üyesi emekçi kardeşlerimizi çok çeşitli baskılarla karşı karşıya kaldı. Birçok işçi arkadaşımız haksız ve hukuksuz bir takım uygulamalarla sürgün edildi. Bugüne kadar hep Çaykur dedik aman Çaykur'a bir şey olmasın dedik. Artık bugünden sonra işçimiz emekçimiz diyeceğiz. Hakkımızı almak 5 yıldır gasp edilen haklarımızı almak için Grev silahımızı kullanmaktan başka bir yol bizlere bırakmadılar" dedi.

Türkel, "Şimdi buradan Grev tarihini de ilan ediyorum. 10 bin emekçi kardeşimizle beraber 20 Nisan'da 58 ayrı işyerinde grev yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Rize, Artvin ve Trabzon sokakları ısınacak. Biz dün TEKEL direnişiyle tarih yazdık mücadeleden korkmayan hak aramaktan yılmayan bir sendikacılık geleneğimiz var. İşçi sınıfının hakkını hukukunu korumak için Çaykur'da şanlı bir direniş başlatacağız. Grev öncesi Rize ve diğer illerde bütün sivil toplum örgütlerine ve siyasi partilere gidip yaşananları anlatacağız ve grev yürüyüşümüzü 20 Nisan'da başlatacağız. Biz emeğimizin hakkını istiyoruz bu hakkımız verilmezse söke söke alacağız" diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM