İstanbul Valisi'nin Militan Dediği 1 Mayıs'ta Ağır Yaralanan Dilan Alp'in Suç Kaydı Yok

İstanbul Valisi'nin Militan Dediği 1 Mayıs'ta Ağır Yaralanan Dilan Alp'in Suç Kaydı Yok
1 Mayıs'ta polisin attığı biber gazının kafasına çarpması sonucu ağır yaralanan, İstanbul Valisi  Hüseyin Avni Mutlu'nun militan dediği, 17 yaşındaki Dilan Alp'in emniyette suç kaydının olmadığı açıklandı.

Hürriyet gazetesine bilgi veren emniyet kaynakları, Dilan Alp hakkında hiçbir resmi suç kaydı bulunmadığını söylediler. Aynı kaynaklara göre, Dilan Alp hakkında bir dönem "söz dergisi dağıtmaktan" kayıt tutulmuş. Emniyet kaynaklarına göre Alp, bugüne kadar hiçbir "şiddet içerikli eyleme" de katılmamış. 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Dilan Alp hakkında, "Dilan adlı kızımız da yaralıdır. Dilan örgüt üyesidir, marjinal grup üyesidir. Biz de kayıtları vardır. Çatışma içindedir. Tam bir radikal mensuptur" diye açıklama yapmıştı.

Dilan'ın babası Ali Ekber Alp, İstanbul Valısi'nin açıklamalarna tepki göstererek, “Kızım marjinal bir grup üyesi değil. Gaz fişeği başına vurarak ezmiş. Peşini bırakmayacağız”dedi.

Dilan Alp'in babası  Ali Ekber Alp, 448 gündür Hey Tekstil'den haklarını alabilmek için arkadaşlarıyla direnişte olan bir emekçi.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM