Türk İş'te Olağanüstü Genel Kurul Kararı Alındı 29 Hazıran'da Seçim Var

Türk İş'te Olağanüstü Genel Kurul Kararı Alındı 29 Hazıran'da Seçim Var
TÜRK-İŞ´TE OLAĞANÜSTÜ KONGRE
Türk-İş Konfederasyonu yönetimi Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı. Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, yönetimden karar açıklanmadan önce 24 saat süre istedi. Olağanüstü için konuşulan tarih 29 Haziran 2013

8-11 Aralık 2011 tarihleri arasında yapılan 21. Dönem Genel Kurulu'nda delege sayılarında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Tek Gıda-İş ve Toleyis Sendikaları iptal davası açmıştı. Davanın ardından Türk-İş yönetimi içerisinde Mustafa Kumlu yaşanan ayrışmalarda olağanüstü genel kurul gündeme gelmiş ancak gerçekleştirilememişti.

Bu süre içerisinde açılan iptal davası Ankara 14. Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada reddedilmişti. Yargıtay aşamasında ise yerel mahkemenin kararı esastan bozuldu ve yargı süreci yeniden başladı. Mahkeme, yeniden gördüğü davada bilirkişi atadı. Türk-İş yönetimi ise Temmuz ayı başında gelmesi beklenen Bilir Kişi raporu öncesinde yapılacak bir Olağanüstü Genel Kurul ile mahkemenin alacağı olası iptal kararının önüne geçmek istiyor.

Kumlu'ya istifa baskısı Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ile yönetimdeki diğer isimlerin yollarının ayrılmasına gerekçe olarak Sendikalar Yasası ile Tayyip Erdoğan ile yaptığı gizli protokol gösterildi. Tartışmaların ardından Mustafa Kumlu'nun yanında yer alan Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri ve Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar'm karşısında Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Sendikası Genel Başkam Ergün Atalay'la birlikte Türk Metal Genel Başkanı, Türkİş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ve Genel Teşkilat Sekreteri Nazmi Irgat yer aldı.

Süreç içerisinde Ramazan Ağar da Kumlu'yla birlikte olmadığım açıkladı. Aydınlık'a ulaşan bilgiye göre, en son dün toplanan Yönetim Kurulu'nda Kumlu'nun istifası istendi. Aksi taktirde 29 Haziran tarihinde Olağanüstü Genel Kurul yapılması kararının sendikalar gönderileceği söylendi.

Bunun üzerine Kumlu, 24 saat süre istedi. Kumlu'nun bugün kararını Yönetim Kurulu'na bildirmesi bekleniyor. Tek Gıda-is davadan vazgeçsin Türk-İş Yönetim Kurulu davanın gerekçelerini ortadan kaldırmak için yaptığı hamleyi sağlama almak için Tek Gıda-İş Sendikası'nm yönetimindeki muhalafeti de devreye soktu.

Çaykur grevinin ardından Genel Başkan Mustafa Türkel'in istifasını isteyen 3 yöneticinin davadan feragat etmek karşılığında Çaykur'da sıfır zamlı sözleşme talebinde bulunduğu bildirildi. Hatta 3 Tek Gıda-İş yöneticisinin feragat dilekçesini de Türk-İş Yönetimine götürdüğü ileri sürülüyor. Böylece davanın en önemli ayağı ortadan kaldırılmış olacak.

Başkan adayı Atalay, Öztaskın da listede
Türk-İş Başkanlığı için Genel Mali Sekreter Ergün Atalay'm adı geçiyor. Atalay'm Sendikal Güç Birliği Platformu'nu (SGBP) yanma çekmek amacıyla son genel kurulda SGBP'nin başkan adayı olan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın'a da yönetimde yer alma teklifi götürdüğü öğrenildi. Öztaşkın'm yanıt vermek için cuma gününe kadar süre istediği ve dün Petrol-İş Sendikası Başkanlar Kurulu'nu topladığı belirtiliyor. Kaynak: Aydınlık, Esin Ergenç Turhan

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM