Hükümet Ve Türk İş Arasında Sürdürülen Kamu Toplu İş Sözleşmelerinde Anlaşma Sağlanamadı

Hükümet Ve Türk İş Arasında Sürdürülen Kamu Toplu İş Sözleşmelerinde Anlaşma Sağlanamadı
Türk İş ve bağlı sendikaların temsilcileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile  kamu kesimi toplu iş sözleşmeleri için 4.kez bir araya geldi.

Hükümet, 2013 yılının birinci 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 3, 2014 yılının birinci ve ikinci 6 ayları için yüzde 3'er oranında zam teklifinde bulundu. Hükümet ayrıca, brüt maaşı 1.800 liranın altındaki işçiler için 150 lira iyileştirme teklifinde bulunurken, sosyal yardımlara da enflasyon oranında artış yapılmasını teklif etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Çok üzgünüm ama ekonomi yönetimi mali disiplinin bozulamayacağını belirterek, enflasyonun ötesinde bir artışa sıcak bakmadı. Benim verebileceğim bu. Siz bir düşünün. Ama bayramdan önce bu işi bitirelim" diye konuştu.

Türk İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun, "Ne bayramı sayın Bakan. Bu teklifle nasıl biter? Biz insanların önüne bu teklifle nasıl gideriz. Düşünecek bir şey yok" diyerek masadan kalktığı öğrenildi.

Bakan Çelik, gelecek toplantının 19 Temmuz Cuma günü yapılacağını açıklarken, "O zaman da ilerleme sağlayamazsak Başbakanın kapısını çalarız" dediği belirtiliyor.  

Türk İş'in toplantıya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

KAMU SÖZLEŞMELERİNDE ANLAŞMA SAĞLANAMADI
TÜRK-İŞ ile Hükümet arasında kamuda çalışan yaklaşık 200 bin işçi için sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında bugün yapılan toplantıya TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar, Türk Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozal, Türkiye Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul, Genel Maden-İş Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Tarım-İş Genel Başkanı Bedrettin Kaykaç, Sağlık-İş Genel Başkanı Hasan Öztürk, Koop-İş genel Başkanı Eyüp Alemdar, Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı Hasan Pekdemir katıldı.

Toplantıda, Hükümet kamu sözleşmelerine ilişkin teklifini verdi. 1800 TL’nin altındaki ücretler için 150 TL iyileştirme; birinci altı ay için yüzde 4, ikinci altı ay için yüzde 3 ücret zammı ve sosyal yardımlar için de ücret zammı oranında artış içeren Hükümet teklifi TÜRK-İŞ tarafından kabul edilmedi.

Görüşmeler 19 Temmuz 2013 tarihinde devam edecek. Söz konusu görüşmede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yeni bir teklifle gelmesi bekleniyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM