Ağrı Doğubayazıt'ta İşten Çıkartılan 37 İşçi Açlık Grevine Başladı

Ağrı Doğubayazıt'ta İşten Çıkartılan 37 İşçi Açlık Grevine Başladı
Ağrı'nın Doğubayazıt'ta bir taşeron firmada çalışan 37 işçi, işten çıkarıldıkları için açlık grevine başladı.  

Çalıştıkları firma Aras EDAŞ'ın elektrik arızası için çıktığı ihaleyi kaybetmesinin ardından işten çıkarıldıklarını ileri süren işçiler, açlık grevi başlatma kararı aldı.

İhaleyi kazanan firmanın işlerine son verdiğini iddia eden işçiler, kurumun arıza bakım ve onarım binasına kendilerini içeriden kilitledi.

Binaya girişleri engelleyen işçiler, elektriği kapatıp mum yakarak, yetkililerin seslerine kulak vermesini istedi.

Açlık grevindeki işçilerden Abdullah Ekelik, "Açlık grevimizin 3'üncü günündeyiz. Hepimiz zaten işten çıkarılmışız. İşe dönüşümüz sağlanıncaya kadar eylemimiz devam edecek" dedi.

Nuri Yıldız ise "Kiminle görüştüysek bizi yalnız bıraktılar. Biz de arkadaşlarla açlık grevini başlattık. Böyle devam ederse ailemizi de açlık grevine dahil edeceğiz. Yaptığımız görüşmeler olumsuz geçti. '22 kişi çıkarılacak, siz aranızda seçin' dediler. Kabul edilmeyince 37 kişinin tamamı çıkarıldı. Hiçbir sosyal hakkımız yok yetkilileri göreve bekliyoruz" diye konuştu.

Aras EDAŞ yetkilileri ise konunun kendilerinden bağımsız olduğunu, ihaleyi kazanan firmanın kendi elemanlarını çalıştırmak istediğini, diğer kaybeden firmanın da mevcut işçilerin işine son vermiş olabileceğini kaydetti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM