Çalışma Bakanı Süleyman Soylu DİSK Genel Kurulu'nu terk etti

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu DİSK Genel Kurulu'nu terk etti 
DİSK'in 15.Olağan Genel Kurulu'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, protestolara dayanamayarak salonu terk etti.

DİSK'in 15. Olağan Genel Kurulu'na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP  Sendikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve çok sayıda davetli katıldı. 

Çalışma ve Sosyak Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun salona girmesiyle protestolar başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile el sıkışan Soylu, yerine oturdu. Ancak salondaki sloganlar artarak devam etti. DİSK Genel Başkanı Kani Beko salonu sakinleştirmeye çalıştı, ancak başarılı olamadı. Protestonun ve "katil hırsız Erdoğan" sloganlarının devan etmesi üzerine  Soylu salonu terk etti.

Salonu terk eden Bakan Soylu  dışarda bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulundu.  Soylu, “Bir ülkenin cumhurbaşkanına katil diyeceksiniz, hırsız diyeceksiniz, ondan sonra da orada duracaksınız… Katil orada oturuyor, katil cumhurbaşkanı oluyor. Katil orada. Türkiye'de insanları birbirine sokan ve dövüştüren insan orada, siz ülkenin cumhurbaşkanına katil diyeceksiniz. Kabul edilebilir değildir. O salonda durmamızın da bir anlamı yok. Biz oraya iş barışı için geldik. Biz oraya önümüzdeki dönem Türkiye'nin atacağı adımları bir şekilde paylaşabilmek için geldik ve bir işçi sendikasının genel kurulu için geldik. Böyle bir tabloda karşılanmak çok doğru değildir. Şahsıma olsa ben bunu kabul ederim. Elbette ki söylenebilir ama ülkemizin cumhurbaşkanına, yüzde 52 oy almış bir cumhurbaşkanına oradaki sloganın birisi, 'hesap vereceksiniz'. Biz 1 Kasım'da hesabımızı verdik millete. Onun için çalışma hayatını ideolojiye karıştırmak son derece yanlıştır. Şahsıma söylense elbette ki ben bunu kabul ederim ama ülkemizin cumhurbaşkanına, 'katil ve hırsız' diye slogan atılmasını benim kabul etmem mümkün değildir" dedi. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM