THY'nda Grev Yasağı Kalktı


THY'nda Grev Yasağı Kalktı 

Sivil Havacılığa Getirilen Grev Yasağı Kalktı 
Sendikalar Ve toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun TBMM'de kabul edilmesiyle birlikte  sivil havacılık işkoluna getirilen grev yasağı da ortadan kalktı. 

Yeni yasayla sivil havacılık işkolu, taşımacılık işkoluna dahil edildi. Grev yasağı olan "sivil havacılık" işkolu, grev yasağı olmayan  “taşımacılık” işkoluna dahil edildiğinden grev yasağı da otomatik olarak ortadan kalkmış oldu. 

Atilay Ayçin: Hedefimiz 305 arkadaşımızın İşe İadesini Sağlamak
Sendika.Org’a konuşan Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, grev hakkını kazandıklarını şimdi hedeflerinin grev hakkının gaspına karşı çıktıkları için işten çıkarılan 305 hava yolu işçisinin işe iadelerini kazanmak olduğunu söyledi.

Ayçin, THY A.Ş’deki 24’üncü Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecinin başladığını ve yetki tespiti için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurduklarını bakanlıktan yanıt beklediklerini aktardı. Yeni dönemde, ellerinde grev hakkı olarak sürece gireceklerini belirten Ayçin, “ilk şartımız 305 arkadaşımızın işe alınması olacak” dedi.

‘Uygulamada da yanlıştan dönülmeli’
Ayçin, AKP hükümetinin 5 ay önce grev hakkını gasp ederek başladığı yanlıştan döndüğünü ifade ederek, “AKP hükümetinin ‘yanlışlığı’ nedeniyle işlerinden edilen arkadaşlarımız, yanlıştan geri dönüldükten sonra uygulamada da yanlıştan dönmesi gerekir, 305 işçinin işe geri alınması gerekir” dedi. sendika.org

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM