Türkan Albayrak Sözün Bittiği Yerde İşi İçin Süresiz Açlık Grevine Başlıyor


"AKP türbanla gündemin üstünü kapatıyor"
Paşabahçe Devlet Hastanesi'nde sendikalaştığı için işten atılan ve 110 gündür çadırında tek başına işine geri dönme mücadelesini sürdüren temizlik işçisi Türkan Albayrak, cuma günü süresiz açlık grevine başlayacak.
DİSK Kadın İşçiler Komisyonu, Paşabahçe Devlet Hastanesi'nde anayasal hakkını kullandığı için işten atılan ve 110 gündür tek başına işine geri dönme mücadelesini sürdüren temizlik işçisi Türkan Albayrak'ı destek  ziyaretinde bulundu. Albayrak'ı çadırında ziyaret eden kadınlar adına konuşan DİSK Konut-İş Sendikası Genel Başkanı Nebile Irmak Çetin, kadınların gösterdiği direnişin çok önemli olduğunu söyledi. Çetin, "Emek alanı farklı bir alandır. Kadın iradesinin yansıması daha güçlü ve sonuç alıcı olması lazım. Kadının gücü bugüne kadar sadece sermayeye yaradı. Bizlerde Albayrak'ın direnişe destek vermek için farklı bir program belirleyeceğiz" dedi.
'BU ÜLKEDE KAYNAKLAR İŞÇİYE DEĞİL SAVAŞA HARCANIYOR'
30 yıldır devam eden çatışma ve Kürt sorununun çözümlüğü nedeniyle ülke halkının her gün biraz daha yoksullaştığını söylene Çetin, işsizlik ve yoksulluğun çığ gibi büyüdüğünü kaydetti. Emekçi, kadın, alevi ve Kürtlerin birleştiği oranda var olan sistemle baş edileceğini belirten Çetin, "AKP tüm kurumlarda acayip bir güç birliği içerisindedir. Buna karşı güçlü bir karşı koymamız lazım" dedi.

'TÜRBANLA SORUNLARIN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORLAR
Ziyarete gelen kadın sendikacılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Türkan Albayrak ise, bir yurttaş olarak haklar için mücadele ettiğini söyledi. Albayrak, "Ben yapmam gerekeni yaptım. Eğer yapılan baskılar sineye çekilse hiçbir şey değişmez. Ben bunu yapmaya çalışıyorum. AKP bugün fark gözetmeden herkesi parçalıyor. Ülkenin sorunu türban değil. Türbanı gündeme getirerek asıl gündemlerin üstünü kapatıyor" dedi.

ALBAYRAK: SESİMİ DUYURMAK İÇİN SÜRESİZ AÇLIK GREVİNE BAŞLIYORUM

Albayrak, ayrıca işe iade talebini kabul etmeyen yetkililere sesini duyurmak için Cuma günü saat 14.00'de gerçekleştireceği basın açıklamasının ardından süresiz açlık grevine başlayacağını duyurdu. Albayrak'ı ziyaret edenler "İşi ve onuru için direnen Türkan Albayrak'ın yanındayız" pankartı açarak ve "Türkan Albayrak işe geri alınsın" dövizleri taşıyarak 15 dakika oturma eylemi gerçekleştirdi.
(diha)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM