Tez Koop İş Sendikası Torba Yasaya Karşı


TORBA YASA TASARISINDA EMEKÇİLER ALEYHİNE OLAN DÜZENLEMELER GERİ

Kamuoyunda Torba Yasa Tasarısı olarak bilenen ''Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” TBMM plan ve bütçe komisyonunda görüşülmeye devam ediliyor.

Birçok kanunu aynı anda değiştirdiği için torba yasa tasarısı olarak da ifade edilen bu yasa tasarısı milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli değişiklikler içeriyor.

Torba yasa tasarısının temelde iki boyutu bulunmaktadır. Tasarının birinci boyutunda, sermaye kesimlerine borç ertelenmesi, vergi borç ve cezaların affı, sermayeye büyük teşvikler getirilmektedir. Torba yasa tasarısının diğer boyutu ise emekçileri ilgilendiriyor. Bu tasarıyla işverenlerin ve işveren örgütlerinin hükümetten talebi olan ‘kuralsız ve güvencesiz’ çalışmanın yaygınlaştırılması, yasal sisteme kavuşturulması ve hizmet alım ihaleleriyle taşeronlaşmanın önü açılmak isteniyor.

Her şeyden önce milyonlarca kişiyi ilgilendiren böylesine önemli düzenlemelerin, sosyal tarafların görüşünü başvurmadan yürürlüğe sokulmak istenmesi demokratik bir yaklaşım değildir. Hükümet, milyonları ilgilendiren yasalar karşısında her zamanki yöntemini kullanmış, yasadan etkilenen kitlelerin temsilcilerine söz hakkı tanımamıştır.

Hükümet bu tasarı ile emek örgütlerini yok saymıştır. Sermayeye yeni kolaylıklar sağlamıştır. Biz biliyoruz ki; ekonomik alanda her kolaylığın bir bedeli ve maliyeti vardır. Sermayeye sağlanan bu kolaylıklar ise, dolaylı vergilerle yoksul halkımıza fatura edilecektir.

Bizler, Tez-Koop-İş Sendikası olarak bu tasarının neler getirdiğini, tasarıyla hangi haklarımızın gasp edildiğini, işyerlerinde üyelerimize anlatacağız. Bu konuda üyelerimize bilgi vereceğiz ve farkındalık yaratmaya çalışacağız. Demokratik tepkimizi ortaya koyup, bu tasarının emekçiler aleyhine olan maddelerinin geri çekilmesi için her türlü mücadeleyi ortaya koyacağız. 4 Ocak 2011 tarihinde toplanacak olan Türk-İş Başkanlar Kurulunda bu konuyla ilgili alınacak olan her türlü karara aktif olarak destek vereceğiz. Basına ve kamuoyuna duyurulur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM