HİZMET İŞ SENDİKASI/ Torba Yasayla Taşeronlaşma Yaygınlaştırılıyor


Hizmet Alımı Ve Taşeronlaşma Yaygınlaştırılıyor 

''Bu yasa, 50 bin işçiyi işinden ve iş yerinden gönderme yasası. Bu nedenle bu yasaya 'sürgün yasası' diyoruz''

Genel Başkanımız Mahmut ARSLAN, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen ''Torba Tasarı''yla hizmet alımı ve taşeronlaşmanın yaygınlaştırıldığını söyledi.

Genel Başkanımız Mahmut ARSLAN, kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen ve şu anda TBMM’de görüşülmekte olan Kanun Tasarısı” ile ilgili olarak basın toplantısı yaptı.

Ankara Emek Konukevi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Genel Yönetim Kurulu üyelerimiz, Ankara Şube Başkanlarımız ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Merkez Kültür-Sanat, Gençlik, Engelliler ve Kadın Komite Başkanlarımız, basın mensupları ve çok sayıda üyemiz işçi katıldı.

Genel Başkanımız ARSLAN, basın toplantısında yaptığı açıklamada ''Bu yasa, 50 bin işçiyi işinden ve iş yerinden gönderme yasası. Bu nedenle bu yasaya 'sürgün yasası' diyoruz'' dedi.

ARSLAN, Torba Tasarı ile belediyeler ve il özel idarelerinde ''fazla'' kabul edilen işçilerin Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatına gönderilmesinin planlandığını söyledi.

Tasarı hazırlanırken sosyal tarafların görüşlerinin alınmamasını eleştiren Genel Başkanımız ARSLAN, düzenlemede belediyelerde işçi çalıştırılmasına karşı olan lobilerin etkili olduğunu iddia etti.

''İhtiyaç fazlası'' işçilerin belediye başkanları, yani işverence belirleneceğini ifade eden ARSLAN, işçilerin hangi kritere göre tespit edileceğinin ise belirsiz olduğunu söyledi.

Eğer böyle bir tasarrufa gidilecekse işçilerin norm kadro eksiği bulunan belediyelere atanmasını öneren ARSLAN, ayrıca yapılacak tasarruflarda işçilerin rızasının dikkate alınması gerektiğini vurguladı. ARSLAN, ''ihtiyaç fazlası'' olarak başka yerlere gönderilen işçilerin bu karara itiraz etmelerinin önünün de kapalı olduğunu belirtti.

Sendika olarak itirazlarımız ve taleplerimizin TBMM ve AK Parti'ye iletildiğini bildiren Genel Başkanımız ARSLAN, işçilerin gönderileceği kurumların tespit edileceği komisyonda sendika temsilcilerinin bulunması, işçilerin norm kadro açığı olan belediyelere gönderilebilmesi gibi önerilerinin TBMM komisyonlarında kabul edildiğini, işçilerin gönderileceği kurumlar arasına Karayolları Genel Müdürlüğü taşra teşkilatının da eklendiğini anlattı.

Tasarıyla belediye işçilerinin durumunun belediye başkanının iki dudağının arasına bırakıldığını söyleyen ARSLAN, şu görüşlere yer verdi: ''Bu yasa, belediyeler ve il özel idarelerindeki 50 bin işçiyi işinden ve iş yerinden gönderme yasası. Bu nedenle bu yasaya 'sürgün yasası' diyoruz. Yasa bu haliyle önemli sorunlara yol açacaktır. Bu nedenle mutlaka revize edilmelidir. Belediyelerdeki bütün sorunların kaynağı olarak işçiler gösteriliyor. Tek çözüm olarak da işçi sayısının azaltılması sunuluyor. Peki belediyelerde işçi fazlası varsa neden hizmet alımlarına gidiliyor? Belediyelerde, belediye işçilerin 2 katı hizmet alımıyla çalıştırılan işçi var. Bu düzenlemenin adil, kabul edilebilir hale getirilmesini istiyoruz'' dedi.

05.01.2011

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar

6772 Sayılı İlave Tediye Kanunu