Sosyal İş Sendikası Üyeleri Kılıçdaroğlu'na Mektup Gönderdi



Belde A.Ş. işçileri Kılıçdaroğlu'na mektup gönderdi

Toplu iş sözleşmesinden doğan hakları ödenmeyen, yeni toplu iş sözleşmesi yapmaları da işverenin açtığı dava nedeniyle engellenen Sosyal-İş Sendikası üyesi Çankaya Belde A.Ş. işçileri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup gönderdi.

Çankaya Belde A.Ş. işçileri ile Sosyal-İş Sendikası üye ve yöneticileri, YKM'nin önünde toplanarak sloganlar ve alkışlarla Kızılay postanesine yürüdü. Kortejin en önünde bir işçi Kılıçdaroğlu'na gönderilecek mektubu temsilen büyük bir zarf da taşırken, işçiler "Belde işçisi kazanacak", "İş ekmek yoksa barış da yok", "Tanık uyuma işçine sahip çık" sloganlarını attı.

Kızılay Postanesi'nden CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na mektup gönderen işçiler, mektupta yaşadıkları sorunlara değindiler. Mektupta Çankaya Belediyesi'nin bir iştiraki olan Çankaya Belde A.Ş.'de işçilerin süresi sona eren toplu iş sözleşmesinden doğan haklarının ödenmediğine, şirketin açtığı dava nedeniyle yeni toplu iş sözleşmesi imzalanamadığına, hak kayıpları ve baskılara maruz kaldıklarına dikkat çeken işçiler, Kılıçdaroğlu'nu sorunların çözümü için göreve çağırdılar.

Mücadele sürecek
Mektupların gönderilmesinin ardından Çankaya Belde A.Ş. işçileri adına Tülin Özer bir açıklama yaptı. Özer, "Bundan sonra hem kendi haklarımıza ve işimize sahip çıkmak için, hem de verdiğimiz hizmetin daha iyi olabilmesinin koşullarının yaratılması için mücadelemize devam edeceğiz. 24 Şubat 2011 Perşembe günü saat 13:00'da Çankaya Belediyesi Başkanlığı önünde yapacağımız kitlesel basın açıklamasında yanımızda olmaya çağırıyoruz" dedi.

Sendika.org / Ankara 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM