Tek Gıda İş Sendikasının İmzasız Ve İsimsiz Mektup Açıklaması


AÇIKLAMA
Bu gün yayımlanan Birgün Gazetesi’nde, “isimsiz ve imzasız” bir mektuptan bahsedilerek, sendikamıza yönelik mesnetsiz suçlamaların haber yapıldığı görülmüştür.
Herşeyden önce “imzasız ve isimsiz” olduğu haber metninde de belirtilen böyle bir suçlamayı haberleştirmek, basın ahlak ve meslek kurallarını alenen çiğnemektir. Birgün Gazetesi’ni, bu tutumu nedeniyle şiddetle kınıyoruz.
İkincisi, bir iddia ile yola çıkan kişinin isim ve soyadını koymadan kişi ve kurumları suçlaması, karalaması en hafif deyimiyle alçaklıktır. Bu iddia sahibini bir parça onuru ve şerefi varsa, ortaya çıkmaya ve yargı önünde hesaplaşmaya çağırıyoruz.

Habere ve imzası mektuba konu olan ve Yörsan ve diğer örgütlenmeler esnasında usulsüz harcamalar yapıldığı suçlamasına gelince;

TEKGIDA-İŞ Sendikası 7 yıldır Yeminli Mali Müşavir denetiminde olan bir kuruluştur.

İstisnasız isteyen herkes web sitemizde bilançolarımızı, harcamalarımızı ve hesaplarımızın ayrıntılarını günün her dakikasında görebilir.

Yapılan harcamalar Sendikamızın Genel Kurul’undan geçmiş ve ibra edilmiştir.

Türkiye’de hiç yaşanmamış bir şekilde, harcama ve bilançolarını 7 yıldır Yeminli Mali Müşavir denetimine tabi tutup, web sitesinden yayımlayan TEKGIDA-İŞ’e böyle adice ve şerefsizce bir suçlama yöneltebilmek için insanın her şeyden önce aklını, sonra da vicdanını yitirmiş olması gerekir.

Ama habercilik yapmak, doğru haber vermek gibi kamusal bir sorumluluk yüklenmiş olan - üstelik de emekten yana çizgisi olduğu iddiasında bulunan- bir gazetenin, korkakça ve adice isim ve imzasını koymaya bile çekinmiş birinin hiçbir geçerliliği olmayan iftiralarla doldurduğu mektubunu, kamuoyunda yanlış algılara sebebiyet verecek şekilde haber yapmış olmasını bağışlamamız asla mümkün değildir.

TEKGIDA-İŞ’in alnı açıktır, vicdanı temizdir. Hesapları ortadadır.

Tam da 14. Olağan Genel Kurul arifesinde bu tür şeylerin gündeme gelmiş olması, doğrusu oldukça manidardır. Buna mukabil, TEKGIDA-İŞ Sendikası emek mücadelesinde öncü görevini yerine getirirken, kimi satılmış ajan ve provokatörlerin birbiri ardına ne denli alçalabileceğini hiç unutmamıştır. Unutmayacaktır da...

TEKGIDA-İŞ SENDİKASI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM