KESK'e Yönelik Operasyonda 28 Kesk Yöneticisi Tutuklandı


Lami Özgen serbest bırakıldı, toplam 28 tutuklama
KESK'e yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 6'sı bu gece yarısı sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. Alınan bilgilere göre KESK Başkanı Lami Özgen dahil 7 kişi serbest bırakıldı. KESK'e yönelik toplam 71 kişinin göz altına alınmasıyla sonuçlanan göz altı operasyonunda toplam 28 KESK yöneticisi tutuklandı.

Gün içerisinde tutuklanan 22 kişinin yanı sıra bu gece geç saatlerde soruşturması tamamlanan son 13 kişilik grubun içinden 6 kişi daha tutuklandı. KESK Genel Başkanı Lami Özgen serbest bırakılırken, göz altına alınan 71 kişiden toplam 28'i tutuklanmış oldu. Mahkemeye sevk edilen son 13 kişilik grup içinden KESK Başkanı Lami Özgen dahil 7 kişi serbest bırakıldı.

LAMİ ÖZGEN: BOYUN EĞMEDİK, BOYUN EĞMEYECEĞİZ
Yakınlarının alkışları arasında adliyeden çıkan KESK Genel Başkanı Lami Özgen burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kuruldukları günden bu yana birçok baskı, gözaltı ve tutuklamayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek şunları söyledi: “Öyle bir mücadeleci geleneğinden geliyoruz ki asla ve asla sonucu ne olursa olsun, yönelimler ne olursa olsun yürütülen bu baskılara karşı dün boyun eğmedik, bugün de boyun eğmedik, yarın da boyun eğmemeye devam edeceğiz. Bütün sendikalarımızın MYK ve şubeleri adına bir kez daha tutuklu olan ve yeni tutuklanan arkadaşlarımıza söz veriyorum; asla ve asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Geri adım atmayacağız. Sonuna kadar bu haklı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. KESK'li bütün tutsaklar bizim onurumuzdur."

Adliye çıkışında tutuklanan 7 KESKli ise Çevik Kuvvet otobüsüne bindirilerek Sincan Cezaevine götürüldü.
Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nın yürüttüğü KCK soruşturması kapsamında, Ankara ve Diyarbakır başta olmak üzere 20'ye yakın ilde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan KESK yöneticilerinden 28'si Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'nce tutuklanırken, 26 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TOPLAM TUTUKLAMA SAYISI 28
Gözaltına alınan 71 kişiden 17'si ilk sorgularının ardından emniyet'te serbest bırakılmıştı. Kalan 54 kişi ise iki ana grup halinde adliyeye getirilerek 6 savcı tarafından sorgulandı. İlk grubun sorguları önceki gün tamamlanırken, bu gruptan 22 kişi tutuklanmıştı. Aralarında KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de olduğu 13 kişilik grup ise dün adliyeye getirildi ve gece geç saatlere kadar sorgulandı. Sorgulamaların ardından Lami Özgen ve 6 kişi serbest bırakılırken, 7 KESK'li daha tutuklandı. Böylece iki gün içinde tutuklanan KESK'li sayısı 28'e yükseldi.

İlk sorguların ardından tutuksuz yargılanmak üzere salıverilen ilk grup KESK'li yaptıkları kısa açıklamada, yapılan operasyonların ve tutuklamaların anti demokratik uygulamalar olduğunu, iddianame ve sorguların kolluk kuvvetlerinin görmek istediği çerçevede hazırlandığını ifade etmişlerdi.

KESK Genel Sekreteri İ. Hakkı Tombul ise yaptığı açıklamada, sindirilmek istenen KESK'in mücadelesinde geri adım atmayacağını vurguladı. Tombul, "Bu faşist ülkede sistem ancak onların bedenlerini tutuklar, ruhları, düşünceleri burada bizimle" dedi.

TUTUKLANAN KESK'LİLERİN LİSTESİ
- Yunus Akıl (Ankara) BTS Eski Genel Başkanı/KESK Genel Meclis Üyesi,
- Belgizar Sazak (Ankara) BES Genel Meclis Üyesi,
- Mehmet Arda (Ankara) Eğitim Sen,
- Mehmet Sıddık Akın (Ankara) SES Genel Sekreteri,
- İzzettin Alpergin (Ankara) Tüm Bel Sen Genel Sekreteri,
- Yılmaz Yıldırımcı (Ankara) Tüm Bel Sen Ankara 2 Nolu Şube Yöneticisi,
- Sakine Esen Yılmaz (Ankara) Eğitim Sen Kadın Sekreteri,
- Nihat Kılınçalp (Ankara) Eğitim Sen Ankara 1 Nolu Şube Üyesi,
- Metin Vuranok (Ankara) Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı,
- Erdal Turan (Ankara) SES Ankara Şube Yöneticisi,
- Ferruh Çelik (Ankara) Tüm Bel Sen Ankara 2 Nolu Şube Yöneticisi,
- Hanım Koçyiğit (Sakarya) Eğitim Sen,
- Seyran Şık (Ankara) Haber-Sen Genel Kadın Sekreteri,
- Mehmet Sezgin İbin (Ankara) Tarım Orkam Sen Şube Yöneticisi,
- Mustafa Bozan (Ankara) Yapı Yol Sen Şube Başkanı,
- Aykut Erhan Turgut (Ankara) Eğitimsen 2 Nolu Nolu Şb.Yöneticisi,
- Deniz Bozbey (Kocaeli),
- Sibel Anıl (Haber-Sen),
- Erdal Yılmaz (Sakarya) SES,
- Bekir Gürbüz (Adıyaman) Eğitim Sen,
- Tarık Kaya (Malatya) Eğitim Sen,
- Osman İşçi (Ankara) Araştırma Görevlisi / Eğitim Sen 5 Nolu (Üniversiteler) Şubesi.
EmekDünyası.Net/Ajanslar
Bağlantılı Haberler
KESK Başkanı Lami Özgen dahil 71 kişi gözaltında
'AKP'ye muhalifsen teröristsin' baskınları devam ediyor
KESK'liler adliyede, binlerce emekçi kapısında
Lami Özgen yarın savcılığa çıkarılacak 
emekdunyasi.net

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM