Tek Gıda İş Amylum Nişanta Grevinde Mutlu Sona Ulaştı İlk Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı


Tek Gıda İş Amylum Nişanta Grevinde Mutlu Sona Ulaştı İlk Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Tek Gıda İş Sendikası Amylum Nişanta'da toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlayamayınca grev uygulama kararı almıştı. Kararlılıkla sürdürülen grevin 107. gününde anlaşma sağlandı. Amylum Nişasta'da ilk toplu iş sözleşmesi imzalanarak, 107 gün süren grev mutlu sonla bitirildi. 

Amylum Nişanta'da  ilk toplu iş sözleşmesini bağıtlayan Tek Gıda İş Sendikası'nın  açılaması:

AMYLUM NİŞASTA GREVİNDE MUTLU SON
Sendikamızın 3 Mart 2012 tarihinden beri sürdürdüğü AMYLUM Nişasta grevi taraf yetkililerinin toplu iş sözleşmesinin uyuşmazlık konusu maddeleri üzerinde anlaşma sağlanması üzerine sona erdirildi. İşveren de almış olduğu lokavt kararını kaldırdı.

107 gündür devam etmekte olan grevin sendika ve işveren arasında anlaşmaya varılması nedeniyle, çalışma barışına ulaşmak suretiyle sona ermiş olması üyelerimiz arasında memnuniyetle karşılandı.

Bağıtlanan toplu iş sözleşmesi ile üyelerimiz önemli haklar elde ettiler.
Üyelerimiz ilk kez toplu iş sözleşmeli düzene geçmiş olmaları nedeniyle her şeyden önce işyeri çalışma koşullarını belirli kurallara bağlamış oldular. Sözleşmeyle ücret ve sosyal yardımlarda, toplu iş sözleşmesi öncesi yer almayan ve ilk toplu iş sözleşme olmasına rağmen çok önemli gelişmeler sağlandı.

Grev gibi zorlu ve meşakkatli bir mücadele sürecini 107.gününe kadar dirençle, kararlılıkla taşıyan üyelerimize, süreci başarıyla yöneten Adana Şube Yöneticileri ile temsilcilerimize ve bu süreçte inançla ve sabırla kendilerine destek olan saygıdeğer ailelerine teşekkür ediyoruz. TEKGIDA-İŞ olarak kendileriyle gurur duyuyoruz.

İşveren yetkililerine de grev gibi gerilim yaratan bir dönem sonrasında iyiniyetle ve çözüm arayan bir anlayışla uzlaşma sağladıkları için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Toplu iş sözleşmesinin TEKGIDA-İŞ VE AMYLUM NİŞASTA camiasına ve üyelerimize hayırlı olmasını diler, üyelerimizin kazanımlarını sağlıkla kullanmalarını temenni ederiz.tekgida.org.tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM